Preja Eco Bebek iz organskega bombaža - ČRNA "BLACK"
Preja Eco Bebek iz organskega bombaža - ČRNA "BLACK"
Preja Eco Bebek iz organskega bombaža - ČRNA "BLACK"


        


Eco Bebek je turška preja iz organskega bombaža z GOTS certifikatom. GOTS ( Global Organic Textile Standard ) je najbolj zanesljiv in strogo urejen organski certifikat za tekstilne izdelke. Gre za vodilni svetovni standard za tekstilno predelavo za organska vlakna, vključno z ekološkimi in socialnimi merili, ki jih podpira neodvisno certificiranje celotne dobavne verige tekstila. Cilj standarda je zagotoviti, da se ekološka živila proizvajajo iz surovin s pomočjo okoljskih in družbeno odgovornih proizvodnih procesov. 


Zakaj uporaba organskega bombaža?


Organski bombaž ne vsebuje nikakršnih kemičnih snovi ( insekticidov, pesticidov,..), ki se sicer uporabljajo pri pridelavi klasičnega bombaža. Kar 25% porabe insekticidov na Zemlji se uporablja za pridelavo običajnega  bombaža, prav tako je velik delež pesticidov. Tovrstne kemikalije ki so v večini kancerogene in prodirajo v zemljo in vodo. Posledice so motnje v razvoju, napake pri novorojenčkih, sterilnost, vplivajo na hormonski sistem in so vzrok za mnoge druge bolezni.  


Najpomembnejša je uporaba organskega bombaža pri dojenčkih in otrocih. Koža dojenčkov in otrok je tanjša od kože odraslega, zato skozi njo prehaja veliko več nevarnih snovi. Privede lahko do draženja kože, atopičnega dermatitisa in alergij. Oblačila in igrače iz organskega bombaža ne povzročajo alergijskih reakcij na koži vašega otroka. 


Preje Eco Bebek imajo certifikat EN71-3, kateri je potreben za pridobitev CE oznake!


Vsestranska bombažna preja je primerna za kvačkanje, pletenje in vsa druga ustvarjanja. Je idealna izbira za izdelavo oblačil, modnih dodatkov, nakita, igrač,...


Primerna debelina pletilke: 3.5-4.5


Lastnosti
Barva črna
Dolžina 105m
Pletilka 3.5 - 4.5
Teža 50g
Material 100% organski bombaž

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje

Preja Eco Bebek iz organskega bombaža - ČRNA "BLACK"

  • Šifra: eb999
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 3.95€

  • Brez DDV: 3.24€