Pogoji poslovanja


Pogoji poslovanja spletne trgovine mojlump.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina mojlump.si je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov končnim uporabnikom.


Podatki o podjetju

Lastnik in upravljalec spletne strani mojlump.si:

Silvester Muršec s.p.
Sv. Ana v Sl. goricah 3B
2233 Sv. Ana v Sl. goricah

Matična številka: 8065608000
Davčna številka: 37915703, nisem zavezanec za DDV
E-pošta: info@mojlump.si


Dostopnost informacij

V skladu z 43. b čelom ZVPot-UPB2, se ponudnik zavezuje, da kupcu pred nakupom zagotovi naslednje informacije:

a) ime in sedež podjetja
b) kontaktni podatki, ki omogočajo hitro komunikacijo in odpravo morebitnih težav
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) cene blaga in storitev, vključno z vsemi davki
e) časovna veljavnost ponudbe
f) pogoji dostave oziroma morebitni stroški dostave
g) način plačila in dostave, vključno z rokom dobave ali izpolnitve
h) pravica do odstopa od pogodbe v skladu s 43. č členom ZVPot-UPB2 vključno z opisom postopka ob pritožbi


Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani spletne trgovine mojlump.si bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.


Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Ponudnik za nedoločen čas hrani pridobljene osebne podatke vseh registriranih uporabnikov spletne trgovine www.mojlump.si. Ponudnik osebne podatke uporablja izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Do podatkov imajo dostop le administratorji spletne strani mojlump.si, ki se zavezujejo, da le teh ne bodo posredovali nepooblaščenim osebam, razen v primeru izjemnega razkritja osebnih podatkov. Podatki, ki se zbirajo in hranijo v spletni trgovini www.mojlump.si, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne trgovine www.mojlump.si. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik -kupec sam. Poskrbeti mora za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno zaščito svojega računalnika. Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo.


Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi internetni strani . Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo prej kot ponudnik uspe popraviti podatke na spletni strani. Zato bo ponudnik kupca obvestil o nastalih spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali omogočil zamenjavo naročenega artikla. Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov (predvsem glede barvnega odstopanja). Ponudnik si lasti pravico do vsebinskih in drugih sprememb brez opozorila ali razloga.


Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.mojlump.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.


Registracija

Vsak obiskovalec, ki se vpiše v sistem, pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu elektronske pošte ter vpiše geslo. Ti dve stvari določata ter povezujeta uporabnika z vnesenimi podatki. Ko je registracija preko elektronske pošte potrjena s strani obiskovalca postane le ta uporabnik in pridobi pravico do nakupa.


Načini plačevanja

  • Plačilo ob prevzemu blaga (po povzetju), ki ga izvaja Pošta Slovenije. (TRENUTNO ONEMOGOČENO)
  • Plačilo po predračunu/ponudbi


Cene

Vse cene so v EUR. Vse cene so brez DDV. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV). Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko potrdilo na e-mail). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.


Vračilo izdelka

Potrošnik ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na info@mojlump.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o nameravanem vračilu. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk.

Prosim, da ob vračilu ali menjavi blaga izpolnite obrazec: Vračilo artiklov

Če želite izdelke reklamirati pa izpolnite obrazec: Reklamacija

Izdelek, ki ga potrošnik vrača, mora biti nerabljen, nepoškodovan, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. Blago ne sme biti uporabljeno, prano ali kakorkoli prirejeno osebnim potrebam. V kolikor je  blago poškodovano, umazano, brez originalne embalaže ali so vidni sledovi uporabe, si ponudnik pridržuje pravico, da vračilo zavrne.

Po vračilu blaga bo ponudnik najkasneje v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe na potrošnikov TRR nakazal vračilo kupnine. Potrošnik se lahko odloči tudi za zamenjavo in izbere drug izdelek, a mora o tem obvestiti ponudnika hkrati z vračilom blaga.

Izdelkov, narejenih po meri, po želji kupca, ni mogoče vrniti ali zamenjati, ravno tako ni mogoče vrniti personaliziranih izdelkov (z imeni oz. podatki otrok)!


Poškodovana, uničena ali izgubljena pošiljka

V primeru plačila po predračunu velja, da ponudnik od trenutka oddaje pošiljke, z naročenimi izdelki, dostavni službi ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja (embalaža ima vidne poškodbe). V vseh teh navedenih primerih mora uporabnik sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, in sicer pošiljko nese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot jo je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. O tem obvesti tudi ponudnika na elektronski naslov info@mojlump.si .


Reklamacija

V primeru reklamacije nam na info@mojlump.si posredujte vaše kontaktne podatke, vrsto izdelka, ter opis napake. O nadaljnjem postopanju Vas bomo obvestili. Reklamirano blago vrnite na naslov: Silvester Muršec s.p., Knafelčeva ulica 32, 2000 Maribor


Obveščanje in e-novice

Uporabnik – kupec se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo zlorabil ali posredoval .


Račun

Ob dostavi naročenih artiklov je v fizični obliki priložen tudi račun. Na računu je navedena cena, stroški pošiljanja in klavzula. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.